Hierontapalvelut, erikoistumisalana purentalihasten hieronta

Hieronta laukaisee jännitystiloja, lievittää kipuja ja rentouttaa lihaksia. Sillä voi nopeuttaa rasituksesta palautumista, ehkäistä rasitusvammojen syntymistä ja auttaa jo syntyneiden vammojen paranemista. Hieronta edistää myös paikallista nestekiertoa ja aineenvaihduntaa.

Klassinen hieronta – Hengitystä avaava ja hoitava hieronta – Intialainen pää-, jalka- ja käsihieronta – Hieronta kuumilla kivillä – Purentalihashieronta – Imukuppihieronta (eli kuivakuppaus) – Nivelten liikkuvuuden edistäminen -Mobilisointi- ja Fasciatekniikat – Triggerpistekäsittelyt

Maksu käteinen/ kortti/Mobile Pay, omaishoidon palvelusetelit (Vaana) sekä ePassi hyvinvointi.

Yrityksille myös laskutus.

Sarjakorteilla säästät! Kysy hintoja!

 

 

UUTTA!

Hengitystä avaava ja hoitava hieronta

60 min                           60,00 €

Lempeiden hierontaotteiden ja venytysten avulla pyritään rentouttamaan rintakehän lihaksia sekä elastisuutta. Vapautetaan pallean toimintaa hengitysharjoitusten ja hieronnan yhteisvaikutuksella. Käsitellään apuhengityslihaksia niskan, kaulan ja rintakehän yläosassa.

Käsittely sopii erittäin hyvin hengityksen ja /tai purennan ongelmista kärsiville (astmaatikot, palan tunne/kuristus kurkussa, ahdistuneisuushäiriöt, stressi ym.).

 

pallo_klassinenhieronta

Klassista hierontaa käytetään työn ja liikunnan aiheuttamien lihasten kiristymien ja kovettumien ehkäisyyn ja hoitoon sekä rentoutukseen asiakkaan tarpeen mukaan. Tyypillisiä syitä tulla hierontaan ovat esim. päänsärky, niska- hartiakipu, alaselkäkipu sekä erilaiset kivut alaraajoissa ym. Hieronta on kokonaisvaltaista mielen ja kehon rauhoittumista. Pidä kehostasi huolta!

 

Klassinen hieronta

30 min                           35,00 €

45 min                           45,00 €

60 min                           55,00 €

90 min                           75,00 €

120 min                         95,00 €

(alv.0%)

 

 

pallo_intialainenhieronta

Intialainen hieronta perustuu perinteiseen intialaiseen hierontatyöskentelyyn. Ayurvedisessä perinteessä jalka- ja käsihieronnalla on hyvin erityinen asema. Ayurvedasta haetaan hoitoa, hyvää oloa ja terveyttä, sillä onhan ayurveda sananmukaisesti elämän (ayur) tiedettä (veda).  Tavoitteena on täydellinen terveys, joka saavutetaan kehon, mielen ja tietoisuuden tasapainolla.

Hoidossa käytetään erilaisia hankaus-, sively- ja painelutekniikoita stimuloiden lymfa- ja verenkiertoa. Hoidossa käsitellään myös marma-pisteitä (kehon energiapisteitä jotka sijaitsevat lihaksissa, jänteissä ja nivelkohdissa), joita stimuloidaan pyörittävillä hierontaliikkeillä. Kämmenien ja jalkapohjan hieronnassa käytetään apuna pronssista kasamaljaa joka poistaa tehokkaasti kehosta kuona-aineita.

Hierontaöljynä on sesam-öljy. Öljyhieronta tekee ihon pehmeäksi, virkistää verenkiertoa, edistää ruuansulatusta, vähentää stressiä ja uudistaa koko kehoa.

Nämä hoidot ovat erittäin rentouttavia. Ne tehdään asiakkaan maatessa hoitopöydällä vaatteet päällä; käsihieronta sormista kyynärtaipeisiin ja jalkahieronta varpaista polvitaipeisiin. Sopii kaikille, myös hänelle jolle tavallinen muokkaava hieronta ei sovi. Sopii hyvin myös liikuntarajoitteisille, onnistuu esim. pyörätuolissa istuvalle tai kotikäynnillä vaikka asiakkaan nojatuolissa tai sängyllä. Pukeudu joustaviin vaatteisiin, riisua ei tarvitse kun saadaan nostettua hihoja ja lahkeita.

Kokeile rohkeasti, sopii erittäin hyvin myös lahjaksi! Teen 90min settinä myös yhdistelmän kädet, jalat ja pää. Tämän hinta on myös 85€. Nettivarauksessa voit varata kumman vaan 85€ setin ja laittaa lisätietoihin myös päähieronta tai kertoa toiveesi tullessasi hoitoon.

Asiakkaan kommentti 90min jalka-, käsi- ja päähierontasetin jälkeen: ”Tämän lähemmäs taivasta ei voi ihminen päästä.”

 

Intialainen päähieronta

30 min                           35,00 €

Intialainen jalkahieronta

60 min                           60,00 €

Pää- ja jalkahieronta yhdessä (myös kädet jos haluat)

90 min                         85,00 €

(alv.24%)

 

Intialaisen päähieronnan länsimaisen version kehitti intialainen osteopaatti ja hierontaterapeutti Narendra Mehta. Suomeen intialainen päähieronta tuli vuonna 1999.

Päähieronta tehdään asiakkaan istuessa tai makuulla hierontapöydällä tai näitä yhdistellen, tilanteen mukaan. Paita saa olla päällä, kaula- ja korvakorut on riisuttava pois. Hierontaöljyä ei käytetä.

Intialaisen päähieronnan voi myös liittää osaksi hoitokokonaisuutta käsi- ja jalkahieronnan kanssa.

Hoito muodostuu sarjasta hierontaliikkeitä, taputuksia ja tukistuksia, joilla käsitellään rytmikkäästi, tehokkaasti, mutta hellävaraisesti hartiaseutu, olkavarret, niska ja pää sekä kasvot. Tässä hieronnassa käsitellään hartiaseutu lapaluista ylöspäin, niskan ja pään alue sekä kasvot. Hoito vaikuttaa sekä fyysisellä, emotionaalisella että mentaalisella tasolla. Hoito laukaisee stressiä ja helpottaa sen aiheuttamia oireita, mutta sopii myös arjen keskelle rentoutumis- ja hemmotteluhoidoksi kaikenikäisille.

Päähierontaa ei suositella, mikäli päänahassa, kasvoissa  tai hartiaseudulla on akuutti infektio tai tulehdus. Pään alueen akuutti trauma (esim. leikkaus hiljattain, päävamma), akuutti migreeni ja vahva lääkitys ovat myös esteitä käsittelylle.

 

 

pallo_kuumatkivet

Kuumia kiviä on käytetty kautta historian mm. Maya -kulttuurissa lievittämään kipua ja hoitamaan ihmistä kokonaisuutena. Kiviterapiahoidot ovat olleet myös osa itämaista lääketiedettä jo yli 5000 vuotta. Tämä hieronta on lämmittävä ja rentouttava hoito, joka hiljentää ajatukset, rentouttaa mielen, tasapainottaa ja eheyttää. Hoito on tehokas stressin ja jännitysten lievittäjä. Keho hierotaan lämpimillä, sileillä kivillä öljyä apuna käyttäen. Hoito vaikuttaa kehossa jopa 3 cm syvyyteen asti, joten se antaa pitkäaikaisen lämmöntunteen. Lihasjännityksiin tämä hoito on jopa tehokkaampi kuin tavallinen hieronta juuri lämpövaikutuksen takia. Ennen hoitoa ja sen jälkeen suositellaan runsasta vedenjuontia, koska hoito kiihdyttää aineenvaihduntaa ja poistaa runsaasti kuona-aineita.

Hierontaa kuumilla kivillä ei suositella mikäli ihosi on erityisen ohut, kärsit tuntopuutoksista tai sinulla on lääkitys, jonka sivuvaikutukset lisääntyvät lämmöstä tai kärsit iho-ongelmista, jotka ärsyyntyvät kosteudesta tai lämmöstä.

Sopii erittäin hyvin vilukissoille ja lämmittää ihanasti viileällä säällä. Kivihierontaa saa myös kotikäyntinä, soita ja kysy lisää!

 

Kuumakivihieronta

60 min                           70,00 €

90 min                           90,00 €

(alv.24%)

 

 


pallo_purentalihashieronta

Erityisosaamistani on purentalihasten käsittely. Olen käynyt asian tiimoilta useamman kurssin ja hoitanut asiakkaita erittäin hyvin tuloksin jo useamman vuoden ajan. Älä epäröi hetkeäkään, vaan tule hoidettavaksi.

Kireät purentalihakset voivat aiheuttaa leukakipuja, päänsärkyä, hampaisiin ja hartioihin heijastuvia kipuja, huimausta ja koko kehon stabiliteetin muutosta. Purentalihakset voivat kiristyä mm. hampaiden narskuttelun tai purentavirheen vuoksi. Mikäli hammaslääkärilläsi on epäilys että puret hampaita yhteen hän saattaa ohjata sinut luokseni hierontaan. Monella meistä on yöllä käytettävä purentakisko jotta hampaat eivät vaurioituisi kun niitä puree yhteen. Mutta useimmiten kiskon lisäksi apua tarvitaan lihasten rentouttamiseen, usein myös mietitään millainen hengitys olisi hyväksi sekä mahdollisia rentoutuskeinoja mikäli hampaiden yhteenpureminen johtuu stressistä…

Hoito tasapainottaa leuan asentoa, parantaa lihasten venyvyyttä ja nivelten liikelaajuutta, lievittää stressiä ja helpottaa hengitystä. Tehokasta, joskus myös kivuliasta käsittelyä jonka tehon tunnet välittömästi.

Asiakkaan sanoin: ”Tähän purentalihashierontaan jää koukkuun!”

Työpaikoilla palautteena mm. ”Älä ikinä lopeta meillä käymistä, sä oot pelastanut mun elämän..”

Mikäli kärsit päänsäryistä tai niska-hartiavaivoista tai aamuisin leukanivelet tuntuvat jäykiltä eikä selitystä näihin vaivoihin löydy, saattaa hyvinkin olla että apu löytyy purentalihaksia käsittelemällä. Annan myös helppoja ohjeita millä kotona voit helpottaa oloasi. Todennäköistä on myös että jos käytät purentakiskoja niin saat suuren avun myös purentalihashieronnasta…

Hoidon kesto on 45-60 minuuttia, jonka aikana käydään klassisen hieronnan ottein läpi niskan, hartioiden ja kaulan alueen lihakset sekä purentalihakset myös suun sisäpuolelta. Hoitoon kuuluu myös pään hieronta. Purentalihasten hierontaa voi yhdistää myös pidempiin hierontakäsittelyihin.

Joskus jo ensimmäinen hoitokerta antaa suuren avun, useimmiten kuitenkin hoito sarjana on tehokkain. Aina saat myös omahoito-ohjeita kotiin ja ohjeita tukevat tekemäni facebook-videot sivulla Ritan hieronta ja kotiapu. Sarjakortin ostamalla saat                                                                   alennusta, kysy lisää!

 

Purentalihashieronta

45 min                           50,00 €

60 min                           60,00 €

(alv.0%)

 

 


pallo_nivelmobilisaatio

Nivelmobilisaation tavoitteena on lisätä liikettä liikerajoittuneessa pehmytkudoksessa, nikamassa tai nivelessä. Mobilisaatiolla on myös kipua helpottava vaikutus. Kivun helpottuessa kyky liikuttaa niveltä lisääntyy ja tämän myötä nivelen liikkuvuus paranee.

Traktio- eli vetohoidon tavoitteena on nivelen liikelaajuuden parantuminen ja pinnetilasta aiheutuvien kipujen helpottaminen. Vetohoito tuntuu usein myös rentouttavalta.

 


pallo_triggerpistekäsittely

Trigger-pisteet ovat lihakseen tai lihaskalvoon syntyviä kipupisteitä, jotka voivat säteillä kipua laajallekin alueelle. Esimerkiksi lapaluun alueen lihaksissa olevat trigger-pisteet voivat säteillä kipuna käsivarteen. Käsittelemällä kipupisteitä voidaan helpottaa kipua tai päästä siitä kokonaan eroon. Trigger-pisteitä käsitellään painamalla voimakkaasti reilulla paineella n. 30-60sek sormenpäillä, triggerkivellä tai kyynärpäällä sijainnista riippuen. Käsittelyä toistetaan tarpeen mukaan. Erittäin tehokas käsittely.

 


Imukuppihieronta eli kuivakuppaus/liukukuppaus on vanha kiinalainen hoitomuoto, jota käytetään lihaskireyksien hoitoon sekä aktivoimaan nestekiertoa ja poistamaan kuona-aineita. Hieronnassa käytetään silikonisia imukuppeja joihin luodaan alipaine iholle asetettaessa. Käsittely on tehokas ja rentouttava. Kupit saattavat aiheuttaa iholle verenpurkaumia/mustelmia riippuen käsiteltävästä alueesta ja halutusta tehosta. Iholle ilmestyvät mustelmat häviävät muutamien päivien kuluessa. Imukuppihierontaa voi yhdistää mihin vaan hierontaan/hoitoon. Mikäli haluat käsittelyyn yhdistettävän imukuppihierontaa tai käsittelyn pelkästään imukupeilla, kerro toiveesi varauksen yhteydessä tai tullessasi hoitoon. Aivan kaikille imukuppihieronta ei sovi, käsittelyn esteitä ovat samat kuin klassisessa hieronnassa, esim. suonikohju-alueelle ei imukuppihierontaa voi tehdä.

 

 

Hieronnan kotikäyntien hinnat

60 min                           80,00 €

90 min                           100,00 €

Minimiaika 60 min. Mikäli hierottavia on useampia, pyydä tarjous!

 

 

Hierontaosoitteet:

Parturi-Kampaamo Mia-Stina, Eriksnäsintie 6, Söderkulla

ma, pe vaihdellen, ajantasainen tieto varausjärjestelmässä

Ritan hieronta (ent.Syke Lounge, Bubbiksentie 1, 2.krs, Sipoo Nikkilä

vastapäätä nuorisotaloa (ti ja to)

Sopimuksen mukaan Tasbyntie 6 C 14, Söderkulla

varaukset soittamalla

Kotikäynnit

Työpaikkakäynnit

HUOM!  Työpaikkakohteet täynnä 2019 !

 

 

HUOM!

Muistathan että sairaana (flunssa, kuume tms.) hierontaan / hoitoihin ei voi tulla. Silloin hieronta saattaa pahentaa tilannettasi. Sama pätee myös kotikäynteihin. Ilmoitathan jos tuntuu että et ole kunnossa!

Aikojen peruutukset viimeistään vuorokautta ennen varattua aikaa. Samana päivänä peruutetuista ajoista lähtee sinulle lasku, paitsi jos kyseessä on äkillinen sairastapaus.

 

 

 

Anna palautetta, kysy lisää tai varaa aika:

 

 

 

© Tmi Rita Manninen 2019